Insurans Kereta Murah

Insurans Kereta Murah

on FRIDAY, 10 JANUARY 2014 
Assalamualaikum n salam sejahtera.

Aku ingin share something about our CAR INSURANCE.Cerita ni dah lama nak share tapi asyik terlupa.So apa yg akan aku bagitahu ni bolehlah memberikan sedikit info dan penilaian untuk anda memilih INSURANS KENDERAAN terbaik anda itu~

Insurans Kenderaan Murah dan Jimat


Ok.Saya introduce dulu tentang hubungan saya dgn INSURANS KERETA ni.saya dah 4tahun bekerja sebagai Claim advisor dimana kerja saya ni melibatkan tuntutan insurans kenderaan.Kalau nak cerita hal ni memang payahlah.panjang wooo~tapi aku dah berhenti dah tahun lalu last bulan November 2012.Maklumlah ikut suami ke KL ni~

Ok.so mengikut pengalamanku nikan,(adui,mcm dah byk lupa ni) saya sarankan anda ambil lah insurans OCA-oriental capital assurance = Tune insurance UNTUK kenderaan komersial atau kenderaan berat cth keta hilux.Mengikut byk2 insuranskan insurans nilah byk cover utk kereta tau contoh Excess.Excess (Lebihan kos) yg terdpt pd kereta2 mahal le.Time aku kerja dulu inilah yg selalu ramai org xfaham bila diminta untuk membayar Excess ni.

Excess ni mls aku nk terangkan pnjg sgt mksd kefahamannya so OCA akan byr bila dibawah rm2000 tu so selamatlah korang kalau keta accident nak claim insurns kamu xakan diminta byr oleh workshop laa.If you all tak pasti ada excess or x try cek covernote/register insurans kamu tu.Pasti ada Excess so tgok la berapa diorg letak amaun.Ada ke x.ok.....

Insurans Kereta Murah & Jimat


Now kereta private.kereta mcm kita2 nilah..Selagi anda beli INSURANS 1ST PARTY bermakna kereta anda masih berloan dgn bank dan bermakna mahal la insurans keta yg nk dbyr tiap tahun.but dont worry setiap tahun insurnce payment akan semakin rendah mengikut susutnya nilai market kereta anda.haha!maksdnya semakin xbernilai kereta anda semakin kuranglah insurans nak cover you all..hihi.Dan utk memaintainkan pengurangan kos pembayaran insurans tu pastikan kamu TIDAK pernah menuntut sebarang insurans kereta.

Kalau setakat kerosakan kecil atas kesalahan anda sendiri repair sendirilah.Kalau dilanggar org minta toleransi org tu byr cash jgn nak berlagak nk claim insurans kat workshop walaupun kamu tak salah krn kamu juga PASTI ada kerugian.Believe me.Dan INGAT.Jgn sesekali melanggar kereta org atau buntut kereta org krn walau kamu tak salah kamu TETAP dipersalahkan!Amaun pembayaran insurans pun akan meningkat bila diorg tu claim insurans~!!!

So pointnya disini jika dah abis byr loan keta tu sy sarankan bertukarlah ke insurans 3rd party.Kerana sia2 anda byr mhl2 klu cover pun ciput.

Saya dah servay dah harga semua insurans dmalaysia.Memanglah jauh beza harga di sabah dan semenanjung ni.Kalau nak beli kereta kat semenajung plk lebih MURAH.tapi kalau beli insurans kereta di sabah plk lebih MURAH.Nasiblah..

So insurans yang paling MURAH ada 2 tempat INSURANS ETIQA (MAYBANK) dan UNI ASIA.untuk kereta saya,ETIQA lebih murah antara semua JIKA umur saya mencecah 25tahun ketas!!so saya belilah UNIASIA kedua termurah dimalaysia.

Apapun pilihan anda bagi saya insurans ni xperlula kalau kita berdoa dan berhemat memandu.Pilih murah dan berbaloi ok.

Comments

  1. Read more about each to find out which the first is better for
    you plus your wallet 'Make the decision about your card based upon your online business needs
    instead of upon many rewards as well as bonus application

    Stop by my site :: http://facebook.com

    ReplyDelete

Post a Comment

berikan komen anda

Popular posts from this blog

RAHSIA CEMBURU LELAKI MELALUI ZODIAK

RAHSIA NOMBOR RUMAH

RAHSIA TULISAN