JUMPA ANAK KUCING DI TINGGALKAN IBU
-Rasa bersalah sebab selamatkan anak kucing yang ditinggalkan ibu, saya jumpa baby kucing yang tidak membuka mata lagi kat belakang tempayan besar rumah jiran cina,kataknya ibu nya tiada, sudah 2 hari bunyi mengiau-ngiau tengah malam.Saya jumpa baby cat tu terbelit tali guni, kesian..

-Masa tu hari hari Ahad pagi jam 12.00 t hari (klini haiwan dah bukak)..ingat nak letak terus kucing tu kat klinik haiwan sebab tak tau nak jaga, saya bagi susu dan lap kapas suam kat bontot kucing (tak tau apa nak buat sebab kesian kat dia yang terbiar)

-Hari ni hari isnin, pagi-pagi saya bersiap nak pegi kerja, rasa dah x larat nak jaga sebab bagi minum kucing tu 3 jam sekali, rasanya susu tu x sesuai dan mungkin juga kucing tu perlukan ibunya, dia dah jadi lemah, saya lagi rasa susah hati pada masa ni, ingatkan ibu kucingnya mencari dia tadi.

-KESIMPULAN: seharusnya saya buka tali guni tu sahaja, dan membiarkan bayi kucing tu mengiau-ngiau memanggil ibunya, mungkin sudah naluri binatang macam tu, sepatutnya saya yang tidak pandai menjaganya hanyalah sekadar memberi susu dan menolongnya membuang najis ditempat dimana ibunya sembunyikan  di sebalik tempayan besar itu(rasanya ibunya ada…. Masakan bila saya jaga 2 hari, dia sudah lembik)ibunya lebih pandai menjaga.

Saya meninggalkan baby kucing itu dengan perasaan bersalah dan susah hati, saya berharap dia dapat diselamatkan oleh Doktor haiwan.

                                JIKA ANDA SUKA INFO SAYA SILA 'SHARE'.

Popular posts from this blog

RAHSIA CEMBURU LELAKI MELALUI ZODIAK

RAHSIA NOMBOR RUMAH

KHASIAT HALIA